Blogger tarafından desteklenmektedir.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Av Mevsimi


AV MEVSİMİ


Yapımı : 2010 - Türkiye
Tür : Suç, Dram, Gizem, Gerilim, Polisiye
Süre: 140 Dak.
Yönetmen : Yavuz Turgul
Oyuncular : Sener Sen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Okan Yalabık, Melisa Sözen






Tecrübesi, sezgileri ve takipçiliğiyle tüm teşkilatın “Avcı” olarak bildiği Ferman (Şener Şen) ile yalnızca bakışlarıyla bile lakabının hakkını veren “Deli” İdris (Cem Yılmaz) cinayet masasında görevli, baba-oğul kadar yakın iki polistir. Antropoloji mezunu, sessiz sakin Hasan (Okan Yalabık) ise bu ikiliye çömez olarak dahil olur.
Ormanlık alanda bulunan elin sahibi öldürülen genç bir kız onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en zengin adamlarından Battal Çolakzade’yle (Çetin Tekindor), kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı insanla karşı karşıya getirecektir.
Hayatını eşine adayan, onun hastalığıyla boğuşan Ferman, boşandığı eşi Asiye’ye (Melisa Sözen) tutkuyla bağlı İdris, yeni mezun ve bu dünyaya yabancı Hasan... Çözmeye çalıştıkları cinayet, bu üç polisin hayatını değiştirecektir. 4.000.000$ bütçeli film 19.700.000 TL hasılat elde etmiş.
Kişisel görüşüm film başaralı bir filmdi. Belki alıştığımız Amerikan senaryo tarzında sıradan bir film ama Türk Sineması adına bence başarılı bir filmdi. Bazı konular daha derin işlenebilirdi mesela Hasanın ekibe dahil olma süreci uzatılabilir, idrisin avcının hasanın geçmişlerini flashbacklerle biraz anlatılabilirdi.
Senaryoda bi agatha christie tarzını ucundan azıcık yakalamışlık belki vardı ama sanki bitirici vuruşta çok dik bir şekilde gidilip suçlu bu denilmiş. Halbuki delilleri seyirciye parça parça sunup sonra hepsini birden bi kerede yorumlayarak avını yakalamış bir avcı filme bence daha heyecan ve güzel bir final sunmuş olacaktı. Ama dediğim gibi kesinlikle Türk Sineması adına başarılı ve izlenebilecek bir film tavsiye ederim.






Av Mevsimi (2010) on IMDb

0 yorum:

Yorum Gönder