Blogger tarafından desteklenmektedir.

26 Ağustos 2012 Pazar

The Rome

The Rome


Yapım: 2005 - ABD,  İngiltere,
Tür: Aksiyon,  Dram,  Romantik,  Savaş,  Tarih,  Erotik,
Süre: 52 dakika
Yönetmen: Michael Apted, Allen Coulter, Alan Taylor, Alan Poul, Timothy Van Patten, Steve Shill,
Oyuncular: Ray Stevenson, James Purefoy, Kevin Mckidd, Kerry Condon, Polly Walker, Lindsay Duncan, Tobias Menzies, Max Pirkis, Indira Varma, David Bamber, Alice Henley, Chiara Mastalli, Lidia Biondi, Coral Amiga, Anna Fausta Primiano, Michael Nardone, Esther Hall, Lee Boardman, Karl Johnson, Ian McNeice, Nicholas Woodeson, Manfredi Aliquo, Suzanne Bertish.



Rome HBO yapımı bir televizyon dizisi. Golden Globe ve Emmy Ödülleri dahil birçok ödüle aday gösterilmiş bu mini dizinin ilk sezonu 12 bölüm sürdü. İkinci sezonu 14 Ocak 2007 tarihinde başladı. Türkiye'de ilk sezonu CNBC-e kanalında yayınlandı.
Dizinin ilk sezonu M.Ö. 49 yılı civarındaki tarihi yapıda başlıyor ve Julius Caesar (Jül Sezar) yönetimindeki Roma İmparatorluğu'nun Galya'da ve Mısır'da ki mücadelesinin ve aynı zamanda ülke içinde, özellikle senatoda yaşanan çekişmeleri yansıtıyor. İlk sezon 11 Mart 45 tarihinde Jul Sezar'ın suikaste uğraması ile sona eriyor.
İkinci sezon ise Sezar'ın varisi genç Oktavius (Octavian) ve Marcus Antonius (Mark Antony) arasındaki güç mücadelesi temelinde şekilleniyor. Ancak 2. sezon yarıda kalıyor tam bir sonuçlanma olmuyor.

Spartacus gibi Roma İmparatorluğu dönemi ile ilgili filmler için aslında giriş sayılabilecek bir dizi. Dönem filmleri içinde gerçekten izlenmesi gereken filmlerden birisi. Spartacustaki gibi mümkünse uncut şekilde izlemek filmi daha izlenir kılıyor. Kesintinin olması filmin akışı gerçekten etkilemekte çünkü bozuk ahlaki yapıyı anlamak zorlaşıyor. Tarihi filmleri sevenler için izlenilmesi gereken sıkılmadan izlenilebilecek bir dizi.










0 yorum:

Yorum Gönder