Blogger tarafından desteklenmektedir.

8 Nisan 2020 Çarşamba

Black Mirror

Black Mirror - Kara Ayna


Yapımı : 2011-2019 - ABD
Tür : Dram, Bilim Kurgu, Gerilim
Süre : 45-75 Dakika, 5 Sezon
Yönetici: Charlie Brooker
Oyuncular : Daniel Lapaine, Hannah John-Kamen, Michaela Coel, Charles Babalola




Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin problemlerini, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilimkurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. 


Dizi toplam 5 sezon ve 1 TV Filmi şimdilik. Tekonolojinin sonuçlarının ne kadar kötü olabileceğini kötü yönlerini göstermeye çalışan bir mantıkla yapılmış film. Ama zaman teknolojiden yana İstesekte istemesekte.  Bölümler genel olarak sıkıcı bazılarında işin içine aksiyon katmışlar daha rahat izlenebilir olmuş. Her bölüm ayrı yapıda birbirinden faklı oyuncu kadrosu ve içeriği var. Ancak dikkatli bakıldığından her bölüm en az bir bölümle bir duvardaki foto bir sahnede açık olan tvdeki görüntü, bir logo ile birbirlerine bağlanmış hatta film bile ancak bakın bakalım sadece bir bölümün hiç bir bölümle bağlantısı yok.


Black Mirror: Bandersnatch, Black Mirror'ın 2018 yapımı interaktif filmidir. Bandersnatch interaktif bir film olarak sunulmaktadır. Akışı yapılan cihaza özel olan kısa bir öğretici, izleyiciye nasıl seçim yapılacağını açıklamaktadır. İzleyicinin seçim yapması için on saniyesi var veya bu süre geçtiğinde varsayılan bir karar verilmektedir. Bir akış sona erdiğinde, izleyiciye geri dönme ve farklı bir seçim yapma seçeneği sunulmaktadır. Ortalama görüntüleme süresi 90 dakikadır ancak en hızlı yolla film 40 dakika sonra sona ermektedir. 
Konu ve akış olarak kötü olsa da, bu tarzda bir film için tarihi bir adım olması sebebiyle bence böyle filmlerin devamı için ilham verici.
Genel olarak o kadar övüldüğü kadar değil bence. Bölümlerin bazıları aşırı şiddet veya cinsellik içeriği var. Bir bölüm belkide en izlenebilir bölümlerinden birisi malesef siyah beyazdı. Dediğim gibi şişirildiği kadar değil.


Dizi
Kara Ayna (2011– ) on IMDb


Film

Black Mirror: Bandersnatch (TV Movie 2018) on IMDb




Film Akışı

1. Sezon : 3 Bölüm  2011'de yayınlandı.
2. Sezon : 3 Bölüm 2013'de yayınlandı.
Yılbaşı Özel Bölümü 2014'te yayınlandı.
3. Sezon : 6 Bölüm 2016'da yayınlandı.
4. Sezon : 6 Bölüm 2017'de yayınlandı.
Black Mirror: Bandersnatch 2018'de yayınlandı.
5. Sezon : 3 Bölüm 2019'da yayınlandı.










0 yorum:

Yorum Gönder