Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Aralık 2016 Pazar

İftarlık Gazoz

İftarlık Gazoz

Yapımı : 2016 - Türkiye
Tür : Komedi, Dram
Süre: 115 Dak.
Yönetmen : Yüksel Aksu
Oyuncular : Berat Efe Parlar, Cem Yılmaz, Ümmü Putgül, Okan Avcı, Ronkay Arslan



70'li yılların başında bir Ege kasabasında ailesi ile beraber yaşayan Adem zeki ve başarılı bir öğrencidir. 5. sınıfı bitirir bitirmez yaz tatilini iyi değerlendirmek için ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zar zor izin alan Adem gazozcu çırağı olarak Cibar Kemal'in yanında çalışmaya başlar. Ramazan ayının ilk günleridir Adem camide oruç hakkında vaaz eden hocanın dediklerinden etkilenir ve oruç tutmaya karar verir. Küçük yaşta olduğu için ailesi bu duruma izin vermez o da ailesinden gizli oruç tutmaya başlar. Ancak Ege’nin yaz sıcağında bir taraftan gazoz satıp bir taraftan aç susuz durmak hiç de kolay değildir. Hele de orucu bozmanın kefareti 61 gün iken!
Gece tütün toplama sahnesindeki amman ammanlar fazla olmasa film süper ötesi bence. Komedi beklentisine girilmeden izlenirse beğeni daha çok artacaktır. Cem Yılmaz bence kendi film yapmasın başkalarının filmlerinde oynasın çok daha başarılı. Filmin başrolu genç oyuncuda bence.
Filmin galası 28 Ocak 2016 tarihinde Kanyon AVM’de yapıldı. Film 29 Ocak 2016 tarihinde vizyona girdi. Film 5 hafta boyunca 307 farklı sinema salonunda gösterime girmiştir. Toplam 960.898 izleyiciyle 11.569.063 TL hasılat yapmıştır.*





Iftarlik Gazoz (2016) on IMDb




0 yorum:

Yorum Gönder