Blogger tarafından desteklenmektedir.

30 Kasım 2016 Çarşamba

Three Kingdoms Resurrection of the Dragon

Three Kingdoms Resurrection of the Dragon - Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi



Yapımı : 2008 - Çin, Hong Kong, Güney Kore
Tür : Aksiyon, Dram, Tarih, Savaş
Süre: 102 Dak.
Yönetmen : Daniel Lee
Oyuncular : Maggie Q, Sammo Hung, Andy Lau, Yu Rongguang, Andy On




 İç savaş yüzünden ülke karşıt güçlerce parçalanıp sonunda üç rakip krallık arasında bölüştürülen Çin tarihinin en karanlık dönemi M.S. 190 – 280 yılları arasında geçen “Three Kingdoms – Resurruction of the Dragon”, ülkesinin birliği ve barış için savaşan ve yiğitliği ve savaştaki üstün yeteneğiyle yükselip tüm Çin’de tanınan bir kahraman olan sıradan bir adam ZHAO ZILONG’un hikayesini anlatıyor.
Film orduya katılmak isteyen idealist ve cesur bir gencin (Andy Lau) orduya neden katılmak istediğini anlattığı kısımdaki giriş sahneleri ve anlatımda sanki çin seddini yapıyorlarmış, kalabalık düşman ordusunun ortasındaki komutana saldırmakta sanki kürşat destanı gibi geldi ama sonra tabi hikaye değişti. Ama tarihler ve olaylar sebebiyle de bana sanki güney hun devleti dönemini anlatıyormuş gibi geldi. Sanırım çinliler bu tarihi sahiplenmişler.
Filme gelirsek öyle bi kere izlemelik klasik çin kalabalıklı savaş sahneli filmlerinden ama konu güzel gerçi film adıyla çelişkili olarak 2 krallık arasıdaki bir savaş ve gereksiz bir romantiklik atmışlar anlıyacağınız klasik çin işi olmuş.





Üç hanedan - Ejderin dirilisi (2008) on IMDb







0 yorum:

Yorum Gönder